De Band

Het ontstaan van de band

Johnny & The Moonshots is ontstaan uit verschillende bandjes in de omgeving van Baarn. Toen René den Heijer in de zomer van 2012 trouwde, nodigde hij een aantal bands uit om de muziek te verzorgen op zijn bruiloft. o.a. 'The Rocking Explosions' en 'Souk Ma Lens' verzorgde op deze bijzondere avond een optreden. Al tijdens de soundcheck kropen de muzikanten van deze bands bij elkaar op het podium. Zo kwamen zij er al snel achter dat ze een bijzonder raakvlak hadden; hun liefde voor rock 'n roll muziek! Johnny & The Moonshots werd geboren...

Arnoud Holsboer

Gitaar en Vocals

Ooit zag hij als kleine jongen bij TopPop een clip van Buddy Holly met Peggy Sue. Vanaf dat moment droomde Arnoud alleen nog maar van gitaren! Overdag werkt Arnoud in zijn eigen gitaarwinkel, ’s avonds schittert hij op het podium. Beïnvloed door o.a. Elvis, Gene Vincent, Chuck Berry en Muddy Waters groeide Arnoud uit tot een geweldige zanger en gitarist.

René den Heijer

Gitaar en Vocals

Als je vader in de jaren 60 in een rock ’n roll band speelde, en zelf kreeg je als kleine jongen gitaarles van Rene Nodelijk (bekend van Rene & The Alligators), dan weet je het zeker: ‘Ooit speel ik in een rock ’n roll band!’. René heeft als zanger / gitarist in veel formaties gespeeld, maar zijn grootste passie blijft rock ’n roll muziek, wat spectaculair tot uiting komt bij Johnny & The Moonshots!

Johan van Dijk

Basgitaar

Dat Johan van Dijk ooit als gitarist is begonnen, is al bijna niet meer voor te stellen. Al ruim 20 jaar speelt Johan basgitaar in verschillende formaties (o.a. Lunch, Souk Ma Lens, Motel '35). Met Paul McCartney als grootste inspiratiebron, maakt Johan er geen geheim van dat zijn hart ligt bij muziek uit de 50's en 60's. Meestal tref je Johan dan ook op de bühne aan, met een Rickenbacker of Höfner (Beatle)-bas.

Bobby van Essen

Piano & Orgel

Bobby van Essen is een oude bekende op de toetsen, we kennen hem o.a. van de band Souk Ma Lens. Een bonkende piano of een jankend orgel, met zijn bluesy grooves en stuwende hammond-tonen krijgen The Moonshots een heerlijk authentiek geluid! Bobby studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit, maar in de praktijk heeft hij zijn sporen al ruimschoots verdiend!

Martijn van Jaarsveld

Drums

Martijn van Jaarsveld is de ritmische kracht achter Johnny & The Moonshots. Keer op keer pakt hij het publiek in met zijn stuwende grooves en waanzinnig strakke timing! Blues, soul, country, rock of pop? Deze Woerdense muzikant speelt het allemaal. Toch is iedereen het er over eens: Wie Martijn aan het werk ziet in zijn band Johnny & The Moonshots, weet dat zijn hart bij de rock ’n roll ligt!

Konstantin Iliev

Saxofoon

Met Konstantin op saxofoon zijn the Moonshots compleet! Deze waanzinnige tenor saxofonist wordt regelmatig ingevlogen om wereldwijd grote artiesten te begeleiden, maar zodra hij in ons eigen land is schittert hij met Johnny & The Moonshots! Zorg dat je veters extra goed gestrikt zijn, want als Konstantin het podium betreedt is stilstaan niet langer een optie!